Ordinul Arhitectilor - OAR Dunarea de Jos

Instrumente
Va aflati aici Home » OAR Dunarea de Jos » Apartenenta
Vineri, 21 Sep 2018

Apartenenta la organizatii de profil

Email Imprimare PDF

Ordinul Arhitectilor din Romania este membru al unor organizatii nationale si internationale.


UIA www.uia-architectes.org (Uniunea Internationala a Arhitectilor - l'Union Internationale des Architectes) este o organizatie internationala neguvernamentala, fondata in anul 1948 la Lausanne, cu sediul actul la Paris, reunind peste un milion de arhitecti din toata lumea prin organizatiile profesionale din 98 de tari, grupate in 92 de sectiuni membre.

UIA este organizata in cinci regiuni, Romania - reprezentata prin OAR - facand parte din Regiunea a II-a, Europa de Est si Orientul MIjlociu. Organism structurat democratic, Uniunea Internationala a Arhitectilor este constituita din Adunarea Generala, Consiliu, Birou, secretariat general si sectiuni membre. UIA organizeaza o data la trei ani Congresul Mondial al Arhitectilor. Ordinul Arhitectilor din Romania este membru al UIA prin preluarea drepturilor si obligatiilor UAR.

ACE/CAE (Consiliul Arhitectilor din Europa - Architects' Council of Europe, Conseil des Architectes de l'Europe) cu sediul actual la Bruxelles a fost fondata la 11 mai 1990 la Treviso, succedand Comité de Liaison des Architectes de l'Europe Unie (CLAEU) si Conseil Européen des Architectes (ECA). ACE este compusa din Adunarea Generala, Biroul Executiv, comisii permanente, grupuri de lucru si secretariat general. ACE are aproximativ 350.000 de membri arhitecti din Europa si reprezinta interesele profesiei de arhitect in cadrul Uniunii Europene, grupand organizatiile profesionale ale arhitectilor si organisme de profil din spatiul european, Adunarea Generala fiind compusa din 29 de tari, 28 de organizatii membre, 12 membri observatori si un observator asociat (ACCEE, Consiliul Arhitectilor din Europa Centrala si de Sud-Est - Architects' Council of Central and Eastern Europe).

Din 2002, Ordinul Arhitectilor din Romania este membru ACE cu statut de observator.
www.ace-cae.org

Nationale

UPLR (Uniunea Profesiilor Liberale din Romania) este o organizatie neguvernamentala, apolitica, infiintata la 11 iunie 2001, formata din 12 asociatii de profesii liberale si avand in prezent aproximativ 130.000 de membri ai organizatiilor profesionale.

Membrii UPLR, in afara de Ordinul Arhitectilor din Romania: Uniunea Avocatilor din Romania, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, Camera Auditorilor Financiari din Romania, Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, Corpul Expertilor Tehnici din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Colegiul Medicilor din Romania, Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare din Romania si Clubul Roman de Presa. Functionarea UPLR este asigurata de Adunarea Generala, Consiliul de Conducere si Presedinte. UPLR a stabilit contacte cu Consiliul European al Profesiilor Liberale (CEPLIS) si cu Uniunea Mondiala a Profesiilor Liberale (UMPL), devenind membru cu statut de observator in anul 2003, pentru derularea unui program de colaborare vizand dezvoltarea institutionala si intarirea capacitatii operationale a UPLR, implementarea acquis-ului comunitar si a procesului de influentare a deciziilor (advocacy). UPLR participa activ la dialogul social organizat in cadrul Consiliului Economic si Social din Romania (CES), avand, de asemenea, statut de observator al acestui organism.

UPLR - str. General Berthelot nr. 41, sector 1, Bucuresti, cod postal 010169

Tel/fax: 004 021 321 45 82; email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Presedinte: notar public Dumitru Viorel Manescu;. Secretar general: Nicolae Mirica